Ansip: sotside lihtliikmed pärigu juhtidelt aru

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Peaminister Andrus Ansip soovitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna lihtliikmetel küsida juhtidelt, miks erakond võimuliidust välja mängiti.


«Sotsiaaldemokraatliku erakonna lihtliikmetel on põhjust oma juhtkonnalt ja sotside juhtkonnal iseendilt küsida - miks nii läks?» ütles Ansip tänases avalduses. Sarnast mõtet väljendas ta ka tänasel valitsuse pressikonverentsil.

«Kas ülemäärane innustumine erakonna Euroopa Parlamendi valimiste kampaaniast ikka tasus ennast ära? Kas riigi rahanduse eest vastutava ministri koha ühitamine partei esinumbri kampaaniategevusega ja ministeeriumi unarussejätmine ikka oli õige otsus, mida Eesti rahvas majanduskriisis üle kõige hindab? Või oli see ränk viga?» küsis ta.

«Kas rahva hirmutamine tulumaksu tõstmisega 5-9 protsenti või astmelise tulumaksuga ikka oli kõige vastutustundlikum käitumine niigi raskel ajal? Kas otsus eelistada tulevaste töötute sotsiaalseid garantiisid tulevaste emade või praeguste pensionäride ja ettevõtjate toimetulekule oleks olnud Eesti pikaajalistes huvides?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles