Ansip: Rahvaliiduga on meil 6,1 miljardi jagu ühisosa

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle. Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansipi väitel leidsid Reformierakond, IRL ja Rahvaliit 6,1 miljardi krooni jagu ühisosa riigieelarve tasakaalustamiseks.


«Kolme erakonna ühisosa on täpselt nii suur, et katab ära kogu negatiivse lisaeelarve koostamise vajaduse, ja meil on ühisosa olemas täielikult ka uue töölepingu seaduse osas,» kommenteeris Ansip ERR Uudistele täna restoranis Mercado peetud erakondade kohtumist.

Töötuskindlustusseadus antakse riigikogu menetlusse homme mitte läbi valitsuse, vaid IRLi ja Reformierakonna ühise eelnõuna.

«Need kolm erakonda siin otsustad pöörduda ka sotsiaaldemokraatide poole, et ka nemad ühineks selle eelnõuga,» sõnas peaminister.

Uuest koalitsioonist on Ansipi sõnul ikkagi veel vara rääkida. «Täna me mööname seda, et meil on Rahvaliiduga väga suur ühisosa, kuid kõigepealt sooviksime praeguste partneritega lahendada töötukassa jätkusuutlikusse küsimuse ja ma väga loodan, et sotsid ühinevad eelnõuga.»

Peaminister selgitas, et valitsusel on vaja eelarvepositsiooni parandada kokku 6,1 miljardi krooni võrra, millest 3,4 miljardi osas ollakse sotsidega kokku lepitud ja töölepingu seaduse muutus parandaks eelarvepositsiooni veelgi ligi miljardi võrra, mistõttu jääks kärpida veel kuskil 1,5 miljardit, milles Rahvaliiduga ühisosa leiti, kuid sotsidega veel mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles