Kümmel: me ei tea, kas R-Hoolduselt võis tulla Reformierakonnale kuritegelikku raha

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna kontor Tõnismäel.
Reformierakonna kontor Tõnismäel. Foto: Andres Haabu

Ajakirjanik Toomas Kümmel rõhutas, et kuna R-Hooldusele tehtud annetuste tegijaid pole teada, ei tea avalikkus ka, kas see oli kuritegelik raha.

«On kõlanud väide, et ei olnudki vaja seaduste tõttu avalikustada kust raha tuli,» rääkis ajakirjanik Priit Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Mitte mingisuguseid liberaalse maailmavaate seminare pole olnud, see on absoluutselt selge, ometi Andres Lipstok ja Heiki Kranich räägivad neid jutte edasi,» lisas Kümmel.

«Mina tahaksin küll Märt Raskilt küsida, et las ta kirjeldab kõiki neid seminare, kus ta esinemas käis,» sõnas Kümmel.

«Tahaks küll teada, kes need 20 inimest olid, kes maksid Märt Raski kuulamise eest 20 000 krooni ja mis kullaväärtusega infot nad said,» lisas ka ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Täiesti veider on R-Hooldusega seotud inimeste kangekaelne vastupunnimine. Lumepall aga kasvab, dokumente tuleb ilmselt juurde ning praegu käib ajujuht dokumentidele,» ütles Hõbemägi.

«Heiki Kranich ka ETV otse-eetris intervjuud andes ei öelnud välja, kes rahastas R-Hooldust, ta ütles, et tollal häbeneti erakondadele raha andmist,» lisas Ruussaar.

«Ajakirjanik Jaanus Piirsalu artiklist 1999. aastast tuleb välja, et Andres Lipstok ei mäletanud R-Hoolduse kasumit ja käivet juba siis, aasta aega hiljem, ka Kranich ei mäletanud,» nentis Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles