Rahvaliit soovib rääkida parteidega maksutõusust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvaliidu riigieelarve küsimusi arutanud töörühm leidis, et riik peab otsima lisaks kärpimisele ka uusi tulukohti.


«Olukord on hullem, kui me avasime. Ükskõik, milline valitsus olema saab, valikud on rasked,» kommenteeris erakonna esimees Karel Rüütli Postimees.ee'le tänase mitmeid tunde kestnud parteisisese arutelu tulemusi.

«Ainult kärpimisest ei piisa, tuleb otsida täiendavalt riigi tulude suurendamise võimalusi.»

Tema sõnul tähendab see nii mittemaksulisi tulusid kui ka maksude tõstmist, kusjuures kõne all võivad olla nii otsesed kui kaudsed maksud.

«Otseste maksude tõstmine on loomulikult probleemne, tänasel hetkel tuleb lähtuda teistest alustest. Need on need küsimused, mida tuleks kindlasti arutada,» rääkis Rüütli.

Enda ettepanekute täpsemat sisu erakond aga enne täna kell 15 jätkuvaid kolmikkõnelusi avalikustada ei soovi.

Rüütli sõnul soovib Rahvaliit ka euroraha kasutuselevõtu kiirendamist ning inimestele lähemale toomist, samuti nii firmade kui kohalike omavalitsuste pankrottide vältimise mehhanismide väljatöötamist.

Rahvaliit on Rüütli sõnul valmis alustama täna ametlikke koalitsiooniläbirääkimisi, kui õnnestub põhilistes küsimustes Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liiduga kokku leppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles