Marrandi: Rahvaliitu tahetakse augutäiteks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupallid.
Rahvaliidu õhupallid. Foto: Margus Ansu.

Rahvaliidu endise esimehe Jaanus Marrandi hinnangul tahab Reformierakond anda Rahvaliidule augutäite koha, et erakond hakkaks katma Reformi lubadusi.


«Niisugusel juhul ei ole sinna koalitsiooni küll mitte mingisugust võimalust ega mõtet minna,» ütles Marrandi ERR Uudistele, lisades, et läbirääkimisi ei saa välistada, kuid kõik oleneb tingimustest.

«Praegu ma ei näe Reformierakonnalt sellist tahet või soovi, et erakond loobuks mõningatest oma väga jäikadest dogmadest.»

Marrandi tõi paari näitena, millised Reformierakonna poliitilised põhimõtted vajaksid ümberhindamist, välja üksikisiku tulumaksu ja sotsiaalse kindlustatuse ja lisas, et ka töölepingu seaduse puhul tuleks seda vaadata komplektis sotsiaalse kindlustatusega.

«Selles mõttes ei ole need asjad sugugi nii lihtsad, et võtame riiuli pealt ühe väikse Rahvaliidu, kelle reiting on kehva, paneme ta sinna väikseks prundiks ette ja siis teeme aga oma poliitikat edasi. Niisuguste põhimõtete alusel ei ole võimalik midagi teha,» leidis Marrandi.

Marrandi sõnul on Rahvaliidu juhatuse seisukoht koalitsiooni astumise osas selge - mingeid läbirääkimisi ei saa alustada enne, kui ei ole väga selget signaali, et vana koalitsioon on lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles