Sotsid: kabineti otsus säästis riiki halvimast

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside juhid Ivari Padar, Urve Palo, Eiki Nestor ja Jüri Pihl.
Sotside juhid Ivari Padar, Urve Palo, Eiki Nestor ja Jüri Pihl. Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraadid seisid tänases valitsuskabinetis selle eest, et jäeti puutumata 300-kroonised lastetoetused, pensionite kallale ei mindud ja tulumaksuvaba miinimumi ei alandatud.

«Oluline on, et suutsime jõuliselt kaitsta ühiskonnas kõige haavatavamate positsioone. Alles jäid lastetoetused, pensionite kallale ei mindud ja tulumaksuvabamiinimumi ei alandatud,» vahendas erakonna pressiesindaja sotsiaaldemokraatide esimeest ja siseministrit Jüri Pihli.

«Pool rehkendust tehti täna küll ära. Täisrehkendus oleks olnud hädavajalik, aga igasugune otsus on täna tähtis,» ütles sotsiaaldemokraadist rahandusminister Ivari Padar. «Aeg ei oota ja tööd tuleb teha.»

Sotsiaaldemokraadid avaldavad peale tänast valitsuskabineti istungit jätkuvalt kahetsust, et terviklahendust eelarvekärbetele ei ole koos.

Siiski peame mõistlikuks, et valitsuskabineti istungile otsustati neljapäeval esitada -3,4 miljardi krooni suurune lisaeelarve.

Valitsus koguneb negatiivset lisaeelarvet edasi arutama neljapäeval kell 8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles