Michal: tundub, et sotsid ei pakkunud midagi uut

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Kuigi Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ei ole sotsiaaldemokraatide tänast ettepanekut töölepingu seaduse osas veel kätte saanud, tundub talle meediat jälgides, et sotsid ei ole tegelikult midagi uut pakkunud.


«Tundub jälle seesama paigal tammumine olevat, kus lihtsalt tehakse natuke ringe selle [töölepingu seaduse - toim] ümber ja öeldakse, et ikkagi paneme tänases olukorras, kus meil tegelikult oleks soov, et tööandjad töökohti juurde looks, neile veel täiendavat koormust,» rääkis Michal ERR Uudistele.

Kui hüvitised jäävad samaks, siis pole Michali sõnul võimalik sama rahaga jätkusuutlikult toimetada nii, et aasta lõpus ei tekiks olukorda, kus me ei jaksa enam õpetajatele ega politseinikele palka maksta, sest koondamised või töötutele makstavad summad söövad muud rahad ära.

«See ei ole reaalne jutt. See tundub jälle seesama jutt olevat, millega me oleme siin topanud juba viimased kaks nädalat ja see ongi seesama küsimus, et sotsiaaldemokraadid pigem näeksid ikkagi suuremate hüvitiste säilimist, ükskõik, mis mehhanism siis parajasti seal sees on,» kommenteeris Michal.

Reformierakonna hinnangul peavad aga raskel ajal kõik tegema järeleandmisi hüviste osas ja maksumäära ei tohi tõsta nii kõrgele, et see hakkaks pärssima uute töökohtade loomist.

Rahvusringhäälingu raadiouudistele ütles Michal, et nüüd oodatakse eelkõige Rahvaliidu otsust. Kui Rahvaliit nõustub töötukassa küsimuses Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica pakkumisega, võiks tema sõnul alustada homme koalitsioonikõnelusi.

Täna kogunenud sotsiaaldemokraatide juhatus pakkus lahenduse töölepingu seaduse muutmisele, mille kohaselt jääb töötuskindlustuse maksumäär kolme protsendi sisse, kuid senised koondamishüvitised peavad ka säilima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles