Muuli: enne hääletamist lugege Ligi blogi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkend Jürgen Ligi blogisissekandest.
Katkend Jürgen Ligi blogisissekandest. Foto: www.reform.ee

Ajakirjanik Kalle Muuli soovitas inimestel enne lähenevatel valimistel hääletama asumist heita pilk Jürgin Ligi blogile, et mõelda, kas nad tahavad, et et sellised inimesed ja erakond neid esindaks.


«See siiras, spontaanne, tõeliselt südamest tulev kirjatükk annab ülevaate, mismoodi nad mõtlevad, milline on sõnavara, kuidas käituvad. Siis on valijal ka lihtsam otsustada,» rääkis Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Tema sõnul tekkis Ligi kommentaari lugedes paralleel ekskeskerakondlase Jaan Kundla juhtumiga, kus poliitik nimetas enda üüriliste lapsi värdjateks ning pidi intsidendi mõjul erakonnast lahkuma.

«Huvitav on jälgida, kuidas keegi sellele reageerib ja kuidas reageerivad tema erakonnakaaslased. See räägib väga palju erakonnast endast ja nendest inimestest, kes meie riiki valitsevad.»

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal on nimetanud Jürgen Ligi veebipäevikus leiduvat ajakirjanikust ja raadiohäälest anonüümset Kallet ebatsensuursete väljenditega ründavat sissekannet performance'iks.

Teine saatejuht Anvar Samost ütles Michali kommentaari jätkuks, et Ligi blogikirjutises oli tõesti palju loomingulist potetnsiaali. Ta soovitas, et mõni kodumaine hiphopartist võiks selle rütmistada ning muuta kas või Reformierakonna valimislauluks.

Erakonna aukohus on teatanud, et nemad omapäi Ligi juhtumit menetlema ei hakka. Aukohtu juht Andres Umboja on öelnud Postimees.ee'le, et parima hinnangu Ligi käitumisele annavad valijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles