IRL moodustas delegatsiooni läbirääkimisteks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaupo Kott

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) moodustas delegatsiooni, et Reformierakonna ettepanekul alustada konsultatsioone tekkinud ummikseisust edasiliikumiseks. 


IRLi esindavad läbirääkimistel eelarvetasakaalu ja töökohtade nimel volikogu esimees Helir-Valdor Seeder, riigikogu fraktsiooni aseesimees Urmas Reinsalu ja peasekretär Margus Tsahkna.

Tsahkna sõnul seisavad Eesti perekonnad raskete aegade ees, olles ebakindlad sissetuleku ja töökohtade tuleviku suhtes.

Riigijuhid peavad tema väitel tegema sellises olukorras võimalikult kiiresti otsused, et aidata Eesti rasketest aegadest üle ja inimestel vastu pidada.

«Oleme seisukohal, et otsustamine on hädavajalik, et saaksime langetada õiged otsused raskel ajal. Kriitiliselt tähtis on parandada eelarvetasakaalu nii, et me säästaksime võimalikult palju töökohti,» ütles Tsahkna.

Tema sõnul on IRLi peamine eesmärk tasakaalustada riigieelarve. «See algab püksirihma pingutamisest valitsuses, mis tähendab ametnike palkade ja riigivalitsemiskulude kärpimist vähemalt 10 protsenti».

Tsahkna sõnul on tasakaalus riigieelarve esimene samm IRLi «Tööd Eestile» programmis, mis loob ja säilitab Eestis vähemalt 50 000 töökohta.

«Me soodustame ettevõtlust, mis loob noortele töökohti, ja julgustame Eesti peresid tarbima
eestimaist kaupa, andes nõnda tööd Eestile.»

Reformierakonna juhatus otsustas eile pöörduda IRLi poole ettepanekuga moodustada ühine delegatsioon konsultatsioonide alustamiseks poliitiliste jõududega, et leida lahendusi töötukassa maksevõime säilitamiseks ja riigi eelarvetasakaalu parandamiseks.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul tähendab see lisaks sotsidele Rahvaliitu ja rohelisi. Keskerakond on esialgu kõrvale jäetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles