Rahvaliit: kui ettepanek koalitsiooniks tuleb, arutame seda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Rahvaliit pole saanud üheltki erakonnalt ettepanekut alustada koalitsiooniläbirääkimisi, kuid on nende arutamiseks valmis.


Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlap ütles Postimees.ee'le, et kui mõni erakond pakkumise teeb, võtab erakonna juhatus selle arutada. «Iga parlamendierakond peab olema valmis võtma valitsusvastutust.»

Tema sõnul ollakse valmis ära kuulama kõiki erakondi. «Kui meie seisukohad ühtivad, on koostöö võimalik.»

Pihlapi sõnul tasub siiski oodata ära arengud Toompeal. «Riigi seisukohast oleks kõige parem, kui valitsus suudab täna kokku leppida,» viitas ta lahkhelidele töölepinguseadusega.

Rahvaliitlane Jaanus Marrandi ütles Postimees.ee'le, et ei poolda praegusse koalitsiooni sotside asemele minemist, kui taoline ettepanek peaks tehtama.

«Rahvaliidul ei ole mingisugust mõtet minna katma Reformierakonda tema tegevuses.»

Marrandi sõnul pooldab Rahvaliit näiteks tulumaksu ja tulumaksuvaba miinimumi tõstmist, mis aga nulliks Reformierakonna pikaajalise tegevuse vastava maksu langetamisel.

Samuti leiab tema väitel Rahvaliit, et töölepinguseadust ei tohi jõustada, kui ei panda ka tööandjaid järeleandmisi tegema, tõi ta näite vastuoludest.

Pihlapi väitel esindab Marrandi Reformierakonnaga koalitsiooni minemist ebatõenäoliseks pidades vaid isiklikke seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles