Keskerakonda kohtuga ähvardanud mees astus Keskfraktsiooni

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Rebane (tagaplaanil) ja keskerakondlane Elmar Sepp enne volikogu 
istungit.
Oleg Rebane (tagaplaanil) ja keskerakondlane Elmar Sepp enne volikogu istungit. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavolikogu Keskfraktsiooniga liitus Oleg Rebane, kes varem oli lubanud sama partei kohtusse kaevata.

Tallinna linnavolikogu suurima, Keskerakonna fraktsiooni liikmete arv kasvas tänasest 37ni, kui fraktsiooniga liitumise avalduse esitas senine volikogu üksikliige Oleg Rebane, teatas Raepress.

2006. aasta  märtsis peatas Rebane ajutiselt oma kuuluvuse nii Res Publicas kui Tallinna volikogus, kui keskerakondlasest volikogu liige Tõnis Bittman tõi avalikkuse ette salvestise tema väidetavast äraostmiskatsest.

Toona süüdistas Keskerakond Rebast linnavoliniku üleostmises, mispeale mees teatas, et peatab oma kuuluvuse linnavolikogus ja erakonnas ning kavatseb Keskerakonna poolt esitatud süüdistuste tõttu pöörduda kohtu poole.

Rebane pöördus skandaalse paljastuse ilmsiks tulles riigiprokuratuuri poole palvega alustada seoses tema ja Bittmani vestluse lindistamisega kriminaalmenetlust.

Prokuratuur juhtumit uurima ei hakanud.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni kuulub 13 ja Isamaaliidu fraktsiooni 9 linnavolinikku. Fraktsioonivabade volinike arv 63-liikmelises linnavolikogus kahanes neljale. 

Samal teemal loe ka «Oleg Rebane lahkub volikogust ja Res Publicast», «Oleg Rebane sai Tallinna volikogu liikme staatuse tagasi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles