Nestor: Reform on osanud reitingut kukutavaist teemadest kõrvale hoida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor leiab, et Reformierakonna viimase paari kuu reitingutõusu üks põhjuseid on see, et partei on osanud populaarsust langetavatest teemadest kõrvale hoida.

Uuringute järgi on kolme erakonna reitingud sisuliselt võrdsed ja tagatoad näevad kõvasti vaeva, et konkurentidest eristuda, Eiki Nestor rääkis ETV saates «Foorum», et neil, kes on võimul, on võimalus tõusta ja kukkuda suurem kui neil, kes on opositsioonis.

«Võid võimul olles küll teha vigu ja seetõttu reitingus kaotada, aga teisest küljest on võimul olles võimalik ka näidata, et täidetakse valijale antud lubadusi, ja tänu sellele ka reitingus tõusta, opositsioonis olles, paraku, on palju keerukam oma ideid tõestada, peale ideede väljapakkumise ja nende kaitsmise ei saa suurt midagi teha, juhul kui võimuliitlased need maha hääletavad,» märkis ta.

Reformierakonna reiting on viimased kaks kuud tõusnud ja Nestori arvates on sellel kaks põhjust - esiteks see, et poliitikas on skandaalidel kombeks ununeda.

«Teine põhjus, miks see reiting on tõusnud, on minu meelest päris selge, et Reformierakond on osanud nendest teemadest, mis IRLi reitingut on kukutanud, kõrvale hoida; kui räägime näiteks elektrihinna tõusust, siis seda tõstis ju Parts, mitte Ansip, kuigi otsused on valitsuse omad,» tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles