Kalatööstur Paul Kärberg kaebas ETV pressinõukokku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu.
Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Peipsi kalatööstur Paul Kärberg kaebas Eesti Televisiooni (ETV) publitsistikasaates «Pealtnägija» 6. märtsil eetrisse läinud saateloo tõttu pressinõukokku.

Kärbergi hinnangul sisaldab saade tema kohta ebaõigeid väiteid ja eksitavat infot ja seega on talle tekitatud põhjendamata kannatusi. Samuti on Kärbergi hinnangul saates segamini uudised, arvamused ja oletused. Kärber ei ole ka rahul, et sai ebaproportsionaalselt vähe sõna.

ETV saade «Pealtnägija» avalikustas 6. märtsil, et Kärberg sundis astuma IRLi kalur Vladislav Anikijevi, et too käiks partei suurkogul ja hääletaks erakonna sisevalimistel nii, nagu vaja. «See nägi välja nii, et tema parem käsi Irina ütles, et on vaja astuda parteisse. Kui ma küsisin, miks, siis ta vastas, et peab ja kõik poisid astuvad - lühidalt, et on vaja astuda ja kõik. Ma sain aru, et kui ma poleks astunud, siis oleks välja läinud. Et kõik astusid, siis ka mina astusin. Sõitsime siis tema juurde, mulle anti paber, andsin allkirja, mingi leping oli seal,» meenutas Anikijev telesaates.

«Pealtnägija» leidis IRLi suurkogul osalejate nimekirjast koos Kärbergiga 46 inimest, kes on kas Kärbergi lähedased või tema firmade töötajad. Sundparteistatud mehed omakorda pidid toetama endist Jõgeva maavanemat Aivar Kokka, kes on praegu riigikogu liige.

Nii Kärberg kui Kokk on sundparteistamist eitanud.

Lõuna ringkonnaprokuratuur algatas 13. märtsil aajakirjanduses kõlanud väidete uurimiseks kriminaalasja. Seoses süüdistustega esitas Kärberg päev hiljem taotluse IRList välja astumiseks, kuid on seni veel partei liikmete nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles