Ametiühingud ja tööandjad ei leidnud ühist keelt

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasel kahepoolsel tööandjate keskliidu ja ametiühingute keskliidu juhtide kohtumisel tõdeti, et kokkulepe uue töölepingu seaduse muutmiseks jäi saavutamata. 


Sellega loevad osapooled kahepoolsed läbirääkimised töölepingu seaduse jõustumise küsimuses lõppenuks, teatas tööandjate keskliidu pressiesindaja.

Keskliidu hinnangul peab töölepingu seadus jõustuma muutumatul kujul ning kokkulepitud ajal ehk tänavu 1. juulil. Seaduse jõustumisega kaasnevad kulud tuleb liidu hinnangul katta laekuvatest töötuskindlustuse maksetest.

Ametiühingute keskliit on korduvalt rõhutanud, et uut töölepingu seadust ei saa jõustada valikuliselt ning et töötuskindlustuse maksemäärade tõus on tingitud eelkõige majanduskriisist ja töötute arvu kasvust.

Poolte hinnangul ei ole välistatud töötuskindlustuse maksete suurendamine üle 3 protsendi alates 01. jaanuarist 2010.

Ettepaneku konkreetsete maksemäärade kehtestamiseks teeb töötukassa nõukogu sügisel sõltuvalt tööturul valitsevast olukorrast.

Kõrgemate maksemäärade rakendamine alates 1. jaanuarist eeldab töötuskindlustuse seaduses töötuskindlustuse maksemäärade ülempiiri tõstmist tänavu sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles