Eiki Nestor: «ei» hoogtöö korras riigifirmade erastamisele!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kuigi reformierakondlane Arto Aas kutsus üles mitmeid riigifirmasid kas jupiti või tervikuna erastama, kirjutab sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Postimehe arvamusportaalis, et see on rumal mõte.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei näe mingit vajadust hoogtöö korras riigiettevõtteid erastada. Riigil on huve, mida äriühingu omanikuna on kõige lihtsam ellu viia. Unustada ei tohi ka dividenditulu olulisust riigi tulubaasis ning tõsiasja, et Euroopa Liidu vahendite kasutamine on igatpidi mõistlik tegevus.

Kuigi riik omanikuna ei ole just iga riigiettevõtte puhul kõige paremal võimalikul moel käitunud, ei peaks ka see asjaolu olema erastamise põhjenduseks.

Eesti Loto on riigile kindel tuluallikas. Eesti Post peaks teenuste kättesaadavuse huvides täitma ka neid ülesandeid, mida erasektor kunagi ei tee. Küsitav on Eesti Energia lugemine mingiks eriliseks maiuspalaks investoritele, sest riik omanikuna on mitme aasta vältel toetanud ettevõtte investeeringuid hoopis omapoolsete suurte sissemaksetega. Selge äriplaani korral oleks loogilisem, kui ettevõte areneks laenude abil.

Ehk siis – me ei näe täna riigile kuuluvat ettevõtet, mille äriplaanide teostamiseks oleks tarvilik teda erastada. Tallinna börsile saab hoogu juurde anda ka muul moel.

Reformierakondlasest riigikogu liige Arto Aas tegi Postimehe arvamusportaalis ettepaneku kaaluda mitme riigifirma kas osalist või täielikku erastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles