Savisaar: sotside-Reformi tüli on valimistsirkus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar ja peaminister Andrus Ansip riigikogus aru andmas.
Rahandusminister Ivari Padar ja peaminister Andrus Ansip riigikogus aru andmas. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare hinnangul lavastasid sotsid valitsuskriisi-maigulise tüli Reformierakonnaga, et eurovalimistel rohkem hääli saada.


«On olemas selged märgid selle kohta, et nad püüavad enne eurovalimisi oma renomeed puhastada ja ainult selle nimel kaklevadki reformistidega,» rääkis Savisaar.

«Ärge unustage, et sotsiaaldemokraadid on Eestis ikkagi presidendipartei. President võib igale valitsusele tekitada ebameeldivusi, kui ta ei ole rahul koalitsiooniosaliste muutmisega.»

Seetõttu võib sotse tema väitel valitsuskoalitsioonist välja heita ainult siis, kui nad seda ise soovivad.

«Väga suurt soovi ma aga ei näe, sest sotsiaaldemokraatidel ei ole liidrit opositsiooni jaoks.»

Savisaar heitis kriitikanoole ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liidri suunal. «Jüri Pihl on selge ametnikutüüp ja võib parteid edukalt vedada, kui see on võimul, aga ma ei kujutaks teda ette ühegi opositsioonis oleva erakonna eesotsas,» ütles Savisaar.

Savisaar pakkus, et sotsid ja Eesti Päevaleht lavastavad ühisel meelel koalitsioonisisest kriisi ning lisas, et ei näe ka Reformierakonnal suurt vajadust sotside väljaviskamiseks koalitsioonist.

«Sotsiaaldemokraadid on alati olnud Reformierakonnale mugav partner ja miks peaks neid nüüd asendama küllaltki ettearvamatu Rahvaliiduga? Saan aru ka põhjustest, miks just Rahvaliit valiti selles mängus osalema - Karel Rüütli on kõige noorem parteiesimees ja ju siis loodeti, et temaga on kõige lihtsam manipuleerida.»

Savisaar avaldas arvamust, et praegune kriis valitsuses lõpeb nii nagu kõik varasemadki - sotsid annavad jälle järele, aga meedias püütakse seda esitada kui nende suurt võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles