Lang: Padar häbistas Eestit välismaa silmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Priit Simson

Justiitsminister Rein Lang ründas täna Tartus majanduskonverentsil teravalt rahandusminister Ivari Padarit, kes käis hiljuti välja ulatusliku maksutõusukava.


Lang meenutas konverentsil «Majandus, kuhu lähed? Kas õigus saab aidata?»  ühe ettevõtja toodud näidet, kus too viibis Kesk-Euroopas ärinõupidamisel, kui äripartnerid kuulsid Padari maksupaketist. Seepeale teatasid partnerid, et me võime nende investeeringutest suu puhtaks pühkida.

Lang teatas seepeale, et olukord, kus Luik, Haug ja Vähk teevad koalitsioonivalitsusi, tuleb ära lõpetada, muidu läheb Eesti põhja.

Postimees.ee küsis pärast konverentsi Langilt, mida ta oma sõnadega mõtles.

Rein Lang, kas te pooldate praeguse koalitsiooni, kus on ka sotsiaaldemokraadid sees, lagunemist?

Mina ei ole seda öelnud. Mina olen öelnud seda, et tuleb lõpetada ära selline jama, kus üks rahandusminister saadab välismaailma ja ühiskonda sõnumeid, et kohe hakatakse makse tõstma. See tuleb ära lõpetada.

See ei ole valitsuse positsioon kunagi olnud, aga sellest on võimalik niimoodi aru saada. Ja see on täiesti häbematu käitumine.

Et selles mõttes Padar rikkus Eesti mainet?

Absoluutselt. Täielikult. Just nimelt rahvusvahelise majanduse seisukohast.

Kui Padar enam selliseid avaldusi ei tee, siis võib praegune koalitsioon jätkata?

Esiteks mingit radikaalset maksukoormuse tõusu ei saa olla. See on punkt üks. Seal on mitmeid teisi asju ka. Tänane olukord ei ole kindlasti selline, et üks koalitsiooni osaline saab panna jalad tugevalt vastu maad ja öelda, et on asju, millest üldse ei tohi rääkida, ja need puudutavad sotsiaalpoliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles