Tiit Riisalo: parteisisene kampaania on demokraatia üks osa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo.
Tiit Riisalo. Foto: Teet Malsroos.

Avaldame IRLi peasekretäri Tiit Riisalo kommentaari eksliikme Külliki Kübarsepa kriitikale, et üle-eile «Pealtnägijas» lahvatanud skandaal on osa laiemast kõrgetasemelisest skeemist, millega Res Publica «äraostmatud» ühendpartei üle võtsid.

Paul Kärberg on tänaseks teada andnud, et peatab oma kuulumise IRLi volikokku ja IRLi Jõgevamaa piirkonna juhatusse. IRLi eestseisus arutab saates «Pealtnägija» esitatud väiteid lähiajal. Eestseisuse koosolekul annab kindlasti omapoolsed selgitused ka Jõgevamaa piirkonna esimees Aivar Kokk.

IRLil on sisereeglistik, kuidas erakonnas viiakse läbi sisevalimisi ja kuidas võetakse vastu uusi liikmeid. Viimati täiendati neid reegleid olulisel määral 2012. aasta IRLi suurkogu eel.

Erakonnasiseselt oma toetajaskonna mobiliseerimine on demokraatia üks osa. IRLi suurkogu on üks avatumaid erakondade üldkogusid üldse. IRLi suurkogule võib tulla absoluutselt iga IRLi liige. Viimastel IRLi suurkogudel on käinud ligikaudu 2000 inimest üle kogu Eesti.

IRL on vaba erakond, millega võivad liituda kõik soovijad. Kõik, kes tunnevad, et nad ei soovi IRLis olla, saavad alati erakonnast lahkuda. IRLi selge seisukoht on, et kellegi millekski sundimisega poliitikat teha ei tohi.

Kolmapäevane «Pealtnägija» kirjeldas, kuidas Peipsi kalakuningas Paul Kärberg aheldas kaluritest alluvad töölepinguga enda külge, sundis hulga töötajaid Isamaa ja Res Publica Liitu astuma ning hääletama Aivar Koka poolt, kes on tänaseks jõudnud riigikokku ja tõukab väidetavalt tagant eelnõusid, mis tugevdaksid Kärbergi võimu Peipsi kalapüügi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles