Ansip: ühelegi ministeeriumile erandit ei tehta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle.
Eelarvekärbe sundis Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetajad nädalaks palgata puhkusele ja õpilased iseseisvale tööle. Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et üksi ministeerium kokkulepitud 8-protsendilisest kärpest ei pääse.


Veel eile enne valitsuse kabinetiistungit nentis rahandusminister Ivari Padar, et rääkida sotsiaalministeeriumi puhul nii suurest kärpest on lahendamatu ülesanne ning vajadusel tehakse ministeeriumite vahel erandeid, vahendab ERR Uudised.

Peaminister Andrus Ansip oli aga intervjuus rahvusringhäälingu raadiouudistele resoluutne. «Ei, selliseid erandite tegemise kokkuleppeid ei ole,» kinnitas ta.

«Jah, kui sotsiaalministeeriumis tuleks läbivalt 8 protsenti kärpida, siis oleks see kärpe kogumaht 3,2 miljardit krooni, kuid seesama töötukassa tasakaalu parandamine on ju sotsiaalministeeriumi haldusalasse kuuluv ja ainuüksi töötukassa eelarvepositsiooni parandamine tähendaks 1,1 - 1,7 miljardi osas sotsiaalministeeriumi haldusala positsiooni parandamist,» selgitas Ansip.

Peaminister lisas, et praegu tuleb kõigil eeskuju näidata ning löögi alla satub nii peaministri kui ka teiste valitsusliikmete palk.

«Meie palkasid on juba vähendatud 10 protsendi ulatuses ja kui lepitakse kokku, et järgmine vähendamine saab olema 8 protsenti, siis kindlasti peab see puudutama ka tippjuhte, ja ei ole selliseid valdkondi, mis täiesti nendest kärbetest puutumata jääksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles