Padar: see pole ainult minu pakett

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Rahandusminister Ivari Padar lükkab üheselt tagasi väite, nagu hakkaks valitsus täna õhtul arutama Padari eelarve-ettepanekuid. 


«Ajakirjanduses on saanud avalikuks analüüs, mis pandi rahandusministeeriumis kokku peaminister Andrus Ansipi palvel.»

Tema sõnul on tegu dokumendiga, mis kirjeldab väga erinevaid koalitsioonipartnerite ja ka ametnike välja käidud eelarve tasakaalustamise võimalusi, mille seast tuleb teha valik.

«On selge, et suurem hulk neist ideedest ei realiseeru mitte kunagi,» lausus Padar.

«Mina esitasin oma ettepanekud valitsuse kabinetiistungile 28. aprillil. Need on jätkuvalt rahandusministri ettepanekud.»

Rahandusminister avaldas lootust, et tänane valitsuskabineti istung tuleb töine ja sisuline. Tema väitel on osa koalitsioonipartnereid eelarveprobleemide lahendamise asemel asunud tegelema valimiskampaaniaga, lekitades meediasse tooreid dokumente.

Padar reageeris ka Keskerakonna liidrile Edgar Savisaarele, kes süüdistas täna samast analüüsist inspireeritult koalitsiooni plaanis müüa maha Eesti Energia.

«Savisaar eksitab siin avalikkust. Kindlasti ei toeta Sotsiaaldemokraatlik Erakond ega mina Eesti Energia või muude riigile kuuluvate äriühingute müüki panekut,» väitis Padar.

Padari sõnul on valitsuses arutatud ka varem riigile kuuluvate äriühingute erastamist. Viimati tehti seda 2008. aasta lõpul, kui majandus-ja kommunikatsiooniministeerium pakkus välja vastava ettepaneku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles