Narva keskerakondlased otsivad enda seast SDE kasuks töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin.
Mihhail Stalnuhhin. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse valimised kukkusid kolmapäeval partei ridades tegutsenud valimissedelite rikkuja tõttu läbi, erakonnakaaslased kahtlustavad tema seotust sotsiaaldemokraatidega, kirjutab Põhjarannik.

Narva piirkonna keskerakondlaste konverents toimus suletud uste taga kolmapäeval õhtul ning erakonna liikmed valisid linna parteirakukese etteotsa taas Andrus Tamme. Tamm omakorda pakkus sellele kohale Mihhail Stalnuhhinit, mis oleks parteile enne oktoobrikuiseid kohalikke valimisi hea. Stalnuhhin olevat keeldunud, viidates suurele tööhulgale riigikogus. See aga ei takistanud Stalnuhhinit piirkonna aseesimees edasi olemast. «Kui esimees mingil põhjusel töö üles ütleb või midagi juhtub, siis asub sellele ametikohale asetäitja,» selgitas Tamm.

Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse valimisi saatsid skandaal ja ebaõnn. Pärast hääletust, pikka häältelugemist ning mõningast segadust sedelite arvuga tunnistati 11 neist kehtetuks – liigsete ristikeste tõttu kahtlustati võltsimist. Ühtekokku oli registreeritud 152 hääletussedelit, konverentsil osalejate arvu järgi.

Võltsimiskahtluse tõttu kontrollitakse nüüd teisigi hääletussedelid. Tamm oletab, et kellegi pahatahtlik tegu võib veelgi ulatuslikumaks osutuda.

«Vaevalt sai see enne konverentsi juhtuda,» märkis Tamm. «Tõin tühjad sedelid ise kohale kinnises kastis, mis mulle Tallinnast saadeti. Avasin selle tunnistajate juuresolekul – kõik hääletussedelid olid tühjad. Ja siis veel keegi ei teadnudki, kes juhatusse kandideerivad. Me arvame, et seda tegi keegi häältelugemiskomisjonist,» keeldus Keskerakonna Narva piirkonna juht oma kahtlustest rohkemat rääkimast.

Mainitud häältelugemiskomisjoni esimees oli keskerakondlane ja Narva linnavolikogu liige Aleksandr Nikolajev.

Praeguse seisuga kuuluvad Keskerakonna Narva piirkonna juhatusse kõik linna kõrgemad juhid - linnavolikogu esimees, mitmed saadikud, linnapea ja teised mõjukad inimesed, kokku üheksa inimest. Kui hääletustulemused läbi läinuks, siis oleks juhatusse valitud neli uut inimest, sealhulgas Nikolajev.

«Kedagi ei saa süüdi mõista enne kohut, kuid ma loodan, et see asi kohtusse ei jõua,» lisas Tamm.

Aleksandr Nikolajev keeldus igasugustest kommentaaridest Põhjarannikule. «See on suletud istung; mind pole praegu linnas,» selgitas ta.

Praegu on Narvas umbes 400 Keskerakonna liiget. Kuna juhatuse liikmete valimised kukkusid läbi, pole Keskerakonna Narva piirkonna konverentsi töö veel lõppenud. Üks konverentsil osalenutest, keskerakondlane Jelena Valme rääkis Põhjarannikule, et paljud teadsid veel enne algust, et tekib mingi eriolukord. «See oli kavandatud. On ebameeldiv, et seda tegid need keskerakondlased, kes tahavad meie parteid nõrgestada, et pärast teise erakonnaga koostööd teha,» kommenteeris ta.

Valme ei varjanud, millisest «teisest» jutt käib. Talle ei meeldinud üldse, kuidas piirkonna juht Andrus Tamm oma aruandekõnet pidades ühtlasi vaidles kogu aeg sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovskiga. Viimane kavatseb teadaolevalt oktoobris Narvas võimule tulla.

«Tuleb välja, et juba ammu esitab Narva suurim erakond vastuväiteid parteile, kes pole esindatud ühegi liikmega linnavolikogus ega linnavalitsuses. Sel korral kõlas see nagu vabandamine Ossinovski ees, mis mulle oli väga ebameeldiv,» ütles Valme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles