Michal: Keskerakond teeb keerulisel ajal poliittsirkust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul teeb Keskerakond Eesti riigile ja rahvale keerulisel ajal poliittsirkust, kui tuleb praegusel hetkel välja peaminister Andrus Ansipi umbusaldamise kavaga.

«Isegi opositsioonist ootaks keerulisel ajal mõistlikke ettepanekuid, neid aga pole,» ütles Michal Postimees.ee’le.

«Poliitikas on ütlemine, et saavutuste asemel kõlbab ka aktiivsuse näitamine – see ilmselt on Keskerakonna sammu taga. Mina seda sammu üle ei hindaks ja on hea, kui nad saavad sellele umbusaldusele omadki hääled kokku,» leidis ta.

«Tänases olukorras on Eesti riik väga hästi hoitud. Kui vaatame olukorda mujal, siis kogu Euroopas oleme üsna ainulaadne riik, kes püüab oma kulutuste kärpimisega mahtuda Maastrichti  kriteeriumite hulka,» rõhutas Reformierakonna peasekretär.

See on Michali hinnangul võimalik vaid tänu sellele, et Eestil on olnud valitsus ja valitsusjuht, kes on suutnud koguda headel aegadel reserve ning keerulisel ajal kärpida. Eilne Euroopa Komisjoni hinnang oli tema sõnul selgelt tunnustus sellele tööle. «Seda on märgatud ka analüütikute hulgas, kus Eesti pealinn pole enam Riia ja kõik pole üks suur Balti Vabariik.»

«Mis puudutab majanduse käekäiku, siis taas kord, usun, et mõtlevatel inimestel pole küsimust - Reformierakonna kaitstavad madalad maksud soosivad töökohtade loomist ja uute ettevõtete tekkimist ning investeeringuid, samas kui Keskerakonna tõusev tulumaks pooks kõiki, kes tahavad teenida rohkem miinimumpalgast,» avaldas Michal veendumust.

Tema hinnangul on tänases olukorras majanduslik rumalus minna maksutõusu ja ettevõtlike inimeste karistamise teele.

«Loomulikult tähendab see ka seda, et reformierakondlike ühetaoliste ning madalate maksudega ei saa riigi või kohalik omavalitsus nii laiutada, nagu seda soovib Keskerakond. Sellest mul kahju ei ole ja usun, et enamik inimesi mõistab seda,» rääkis Michal.

«Antud palagani aeg, adressaat ning koht on halvasti valitud – tegelikult peaks oma riigi ja rahva majandusolukorra halvustamise asemel tulema opositsioonist ettepanekud, kuid neid ei tule,» nentis Kristen Michal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles