Tuhanded talguliste ideed kogutakse suurde andmepanka

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu Eesti» kodulehe fragment.
«Minu Eesti» kodulehe fragment. Foto: www.minueesti.ee

Enam kui 11 000 üle Eesti kogunenud mõttetalgulise ideed kogutakse kokku internetis olevasse andmepanka, mis muutub kõigile kättesaadavaks.


Mõttetalgute analüüsitoimkonna juhi Ain Aaviksoo sõnul avatakse pank täna minueesti.ee leheküljel ning selle nädala lõpuks loodetakse kõik talgutel välja käidud ideed sinna üles panna.

Juba sel nädalal hakkavad asjatundjad ideid jaotama teostatavuse alusel ning kaardistama, millistele ideedele saaks nad mil moel toeks olla.

«Kõige vähem, mis me teha saame, on inimeste kokkuviimine,» rääkis Aaviksoo Postimees.ee'le. Tema sõnul on tulekul mitmeid järkuüritusi ideede elluviimiseks, kusjuures ürituste formaadid valmivad koostöös osalejatega.

Tema sõnul saab idee teostumisel määravaks paljus algatajate aktiivsus. «Ellusaamise kriitiline tingimus on, et eestvedaja või aktiivsemad kaasamõtlejad püüaksid ise kogu aeg idee elluviimisel kaasas olla.»

Kui idee elluviimiseks pole veel aeg küps, siis Aaviksoo sõnul on ka selliste oluline, et huvi idee vastu säiliks - ajani, mil selle saab ellu viia.

«Minu Eesti» veebilehel olevas andmepangas saab võimalikuks ideid mitte ainult vaadata, vaid ka kommenteerida ning pakkuda abi nende elluviimiseks.

Endast on märku andnud ka mitmed ettevõtted, mis ootavad talgulistelt võimalust talgute korras idee teostamiseks appi tulla.

«Minu Eesti» mõttetalgute elluviimisega tegelesid 157 vabatahtliku toimkonnaliiget, 531 kojavanemat ja üle 400 talgujuhi. Talgutel osales üle 11 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles