Enn Tarto: eestlased olid, on ja jäävad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tarto.
Enn Tarto. Foto: Margus Ansu.

Eestlased ei tohi minna enesehävitamise teed, leiab vabadusvõitleja Enn Tarto, kommenteerides Postimehe arvamusportaalis uusi tuuli Eesti ajalookirjutuses ning Yana Toomi väljaütlemisi.

Tänapäeval peavad Eesti vabariigi riiklikud institutsioonid, kodanikud ja elanikud lähtuma kehtivast põhiseadusest ning kehtivatest õigusaktidest.

Vaidlus ajaloo uuest tõlgendamisest ei ole mulle uus kogemus. Eelmise sajandi viiekümnendate aastate lõpus ja kuuekümnendatel aastatel olid Mordvas kommunistide koonduslaagrites poliitvangid umbes sajast eri rahvusest. Eestlaste, lätlaste ja leedulaste põhiküsimuseks oli meie riikide iseseisvuse taastamine. Enamik väikerahvastest pärit poliitvangid muretsesid, kuidas säilitada oma rahva kultuurilist omapära ja keelt ning usku oma iseolemise mõttesse. Eneseusu hävitamine on aidanud kaasa paljude rahvaste kadumisele.

Eestlased ei tohi minna enesehävitamise teed. Me peame lahendama praegused majanduslikud ja õiguslikud probleemid ning eestlastena ellu jääma, olgu meie ajaloo ja tänapäeva arusaamiste tõlgendajad ja mõjutajad idast või läänest.

Postimehe arvamusportaal küsib sel nädalal tõukuvalt uutest tuultest ajalookirjutuses ja Yana Toomi väljaütlemistest kommentaare eestluse elujõu teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles