Ligi: see koalitsioon tulumaksu ei tõsta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oravad tulumaksu tõusu hirmus
Oravad tulumaksu tõusu hirmus Foto: Urmas Nemvalts

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi sõnul otsib koalitsioon lisaks kärbetele ka tulude suurendamise võimalusi, kuid tulumaksu tõus kindlasti kõne alla ei tule.


«Kui majanduses valitseb miinus, siis tulumaksu tõstmine on lausa loll ja kui sa oled koalitsioonis üksi selle ideega, siis ära tule sellega välja - see loob kogu meeleolu ka muudele ettepanekutele,» võttis Ligi ERR Uudistele kokku eilse kärpekoosoleku meeleolu.

Astmelise tulumaksu kehtestamise seab Ligi tulumaksu kergitamise mõttega ühte patta, väites, et kuna astmeline tulumaks oleks andnud 75 miljonit, on see vaid poliitiline manifestatsioon, et sotsid on vasakpoolsed.

Ligi tunnistas, et 5,4 miljardi leidmine on võimatute ülesannete killast, ja lisas, et Reformierakonnal on omapoolsed ettepanekud kärbeteks ja tulude suurendamiseks, mida ta aga ajakirjanduse vahendusel välja käia ei soovi.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Margus Tsahkna sõnul võiks veelgi enam kärpida riigi tegevuskulusid, mida rahandusminister Ivari Padar soovib vähendada miljardi ehk veidi rohkem kui kuus protsenti.

Ka Ligi on seisukohal, et kärpida annab, kuid selle suurust on vara ennustada.

«Kõige keerulisem saab kulusid koomale tõmmata sotsiaalministeeriumil, kus praktiliselt kõik kulud on seadustega määratud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles