Tsahkna suurendaks riigi tegevuskulude kärbet

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

IRLi peasekretär Margus Tsahkna leiab, et riigi praegu 15,8 miljardi kroonini küündivate tegevuskulude kärbe võiks olla rahandusminister Ivari Padari pakutud miljardist kroonist suurem.


«Üks hea suund, mida me ootame, et veelgi suurendatakse, on riigi valitsemiskulude kärpimine,» kommenteeris Tsahkna ERR Uudistele, märkides, et kärped on vajalikud hoidmaks eelarvepuudujääki kolme protsendi piires, mis on tingimuseks eurole üleminekul.

Padari pakutud tulumaksutõusu peab Tsahkna kriisi süvenemise tingimustes ebaõiglaseks, lisades, et tulumaksutõus tõstaks järsult tööpuudust ning halvendaks ettevõtluskeskkonda, mis omakorda tähendaks seda, et tulumaks ei pruugi laekuda, sest inimestel pole lihtsalt tööd.

Pigem peaks tema hinnangul ettevõtjaid toetama, et töökohad säiliksid.

Nii aktsiisitõusude kui hasartmängumaksu tõstmise puhul tuleb Tsahkna sõnul küsida, kas tõusud ei või tegelikult tuua kaasa laekumiste vähenemist.

Kaitsekulutuste vähendamist kommenteerides ütles Tsahkna, et kaitseministeerium on valmis kindlasti kulutusi kokku võtma, aga pole veel teada, kas see on rahandusministri pakutud vähendamine 1,5 protsendi peale SKTst.

Praegu on ministeeriumid saanud Padarilt korralduse teha oma haldusalas ettepanekuid kaheksaprotsendiseks kärpeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles