Savisaar: sotside sõnad ja teod ei käi kokku

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar väitis raudteelaste esindajatega kohtudes, et sotsiaaldemokraatide sõnad ja teod ei lähe kokku.


«Veel kaks nädalat tagasi hääletasid sotsiaaldemokraadid riigikogus astmelise tulumaksu vastu, mida Eiki Nestor põhjendas sooviga säilitada koalitsiooni,» märkis Savisaar.

«Hoolimata sellest, milliseid ettepanekuid täna avalikkusele tehakse, ellu viiakse ikkagi Reformierakonna ideoloogiast lähtuvat poliitikat.»

Savisaare sõnul on sotside käitumine väga vastuoluline.

«Jüri Pihl teatas sotside esimeheks saades, et tema hinnangul on Reformierakonna ideede koht ajaloo prügikastis - miks ometi viiakse valitsuses neidsamu ideid niivõrd entusiastlikult ellu,» meenutas Keskerakonna esimees.

«Vaevalt, et sotsid ka ise Ansipi seisukohtade õigsusesse usuvad, kuid valitsuses koha säilitamise nimel ollakse paljuks valmis.»

Savisaar märkis, et sotsiaaldemokraatide sümpaatsed seisukohad on kenad lugeda. «Tõde on aga see, et viimase kümne aasta jooksul pole sotsidel ette näidata ühtegi kaalukat saavutust - peale omal ajal sotside juhtimisel loodud kogumispensioni süsteemi, mille nad sel kevadel ise ja oma kätega ka hävitasid,» sõnas Savisaar.

«Sotsid ei mõista, et vasakpoolset juttu, kuid parempoolset poliitikat ajades istuvad nad kahel toolil korraga, mis lõppeb nagu ikka - kukkumisega kahe tooli vahele.»

Savisaare sõnul on märkimisväärne, et Reformierakond pole seni omapoolseid ettepanekuid avalikult teinud.

«On selge, et nende ideoloogid eesotsas Jürgen Ligiga koostavad täna nimekirja ühiskonnagruppidest, kellele Reformierakond eelseisvatel valimistel kõige vähem loodab,» ütles Keskerakonna esimees.

«Tõenäoliselt tullakse välja järjekordsete kärbetega, mis kahjustavad rängalt neid, kes pole Reformierakonna valijad - noored pered, eakad, inimesed, kes elavad töökaotuse hirmus. Neilt inimestelt võetakse viimanegi lootus. Tehakse kõik selle nimel, et säilitada jõukatele madal ja ühetaoline maksukoormus.»

Savisaare sõnul mõistavad peale Keskerakonna seda, et tööhõive on Eesti jaoks keskne väljakutse, vaid Rahvaliit ning Isamaa ja Res Publica Liit.

«On kahetsusväärne, et Reformierakond selleks, et mitte anda IRLile võimalust midagi reaalselt ära teha, on otsustanud pidurdada IRLi majandusministri algatatud ettevõtjatele suunatud riikliku abipaketi käikuandmist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles