Palo: iibekõikumine suurendab väljarännet

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika Silver Ait

Majanduskriisi tõttu hoogustuvat väljarännet süvendab demograafiline olukord, sest viimastel aastatel on kooli lõpetanud rohkemaarvulised põlvkonnad, väitis rahvastikuminister Urvo Palo.


Lähiaastate väljaränne sõltub tema sõnul Euroopa riikide tööjõuvajadusest, kusjuures Eesti jaoks on kõige olulisem, mis juhtub Soome, Venemaa ja Saksamaa turgudel, vahendab ERR Uudised.

«Eesti demograafiline olukord soosib väljarännet, sest kooli on lõpetanud rohkemaarvulised põlvkonnad, kes otsivad kohta elus, ning noorte jaoks on maailmas ringi liikumine mitmetel põhjustel kergem kui eakatele,» ütles minister.

Samas rõhutas Palo, et Eesti poliitika on suunatud sellele, et kõik Eesti päritolu inimesed ikka kunagi Eestisse tagasi tuua.

Sotsioloog Andrus Saar väitis, et lisaks noortele võivad välismaale minna ka kõrgelt kvalifitseeritud töötajad, keda tööpuudus üha enam puudutab.

Tema sõnul ei leia paljud välismaale minejad erialast tööd ja peavad leppima madalamat kvalifikatsiooni nõudva ametikohaga.

Saare hinnangul jääb Saksamaa endiselt eestlaste lemmik sihtriigiks, kuid Põhjamaade roll hakkab vähenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles