Simson: mitmeid kaudseid makse tuleks alandada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson riigikogu istungil
Kadri Simson riigikogu istungil Foto: Peeter Langovits

Mitmeid kaudseid makse tuleks alandada ning üle 1500 euro suurune sissetulek peaks olema kõrgema maksuastmega, ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Kadri Simson rääkis ETV saates «Foorum», kus arutleti, milline on mõistlik maksupoliitika ja kas praegune kurss vajaks põhimõttelist muutust, et viimase viie aasta jooksul on Eestis maksukoormus märkimisväärselt tõusnud.

«Arvame tõepoolest, et mitmeid kaudseid makse oleks õiglane alandada, aga arvame ka seda, et kõrgem maksuaste sissetulekule, mis on üle 1500 euro, annaks riigile vahendid, millega näiteks elektriaktsiisi alandada, ja see ei tee inimesi vaeseks,» lausus ta, lisades, et valitsus on paremale kreenis ja kui pannakse kinni maakoole, postkontoreid ning tehakse Eestisse politseita piirkondi, võib see olla efektiivne, aga see ei ole elamisväärne Eesti.

IRLi liikme ja hiljuti Postimehe veergudel maksudebati algatanud Tõnis Paltsi hinnangul on Eesti väga hästi välja tulnud keskkonnast, kus vahepeal olime, ja majandus tõuseb, kuid inimesed ei saa sellest osa.

«Tegelikult on selles osas kõik ühte meelt, et me tahame tegelikult solidaarsust suurendada, tahame, et majanduskasvust hakkaksid eelkõige saama kasu ka väikesepalgalised,» kinnitas Palts.

Saade läks verbaalselt eriti tuliseks, kui Kadri Simson rääkis korduvalt vahele rahandusminister Jürgen Ligile, mispeale viimane kostitas teda soovitustega: «Ah, ära nüüd kaaguta!», «Ole vait!» ja «Ole kena, ole vait!». Juuresolevas videoklipis näeb seda alates 13. minutist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles