Savisaar: võimuliit ei taha lasta meil inimesi aidata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar arvab, et Toompea võimukoalitsiooni üks peamisi eesmärke on takistada keskerakondlikul linnavalitsusel inimeste aitamist ehk Tallinna kriisiaja abipaketi elluviimist.


«Praeguste valitsusparteide majanduspoliitika on sedavõrd läbi kukkunud, et Reformierakond, IRL ja sotsid ei näinud enam muud võimalust oktoobrikuistel kohalikel valimistel pinnale jääda, kui selleks valimisseadust endale soodsamaks pöörates. Selleks kas või toorelt põhiseadust eirates,» kirjutas Savisaar ajalehes Pealinn ilmunud arvamusloos.

Linnapea sõnul oli Tallinna eesmärk haldusreformi algatamisel muuta linna juhtimine tõhusamaks ja hoida kokku valitsemiskulusid, mida suunata raskel ajal elanike abistamiseks mõeldud teenustesse ning sotsiaaltoetustesse. «Valitsuserakonnad on aga Toompeal läbi surunud seaduse, millega kulude kokkuhoiu asemel hoopis suurendatakse Tallinna linnavolikogu koosseisu veerandi võrra,» kirjutas linnapea.

«Soovisime muuta Tallinna juhtimist ka vähem poliitiliseks, kaotades poliitiliste linnaosavanemate ametikohad. Endiste Tallinna linnaosavanemate valitsus (Paet, Pentus, Pevkur, Kiisler) ei saanud aga ilmselt leppida mõttega, et neid poliitikuna ilmale kandnud ametipostid oleks Keskerakonna poolt depolitiseeritud,» väitis Tallinna meer.

«Praeguse valitsuse poliitika on omavalitsuste ning inimeste aitamise asemel taotluslikult laostada omavalitsused ning jätta elanikud ilma teenustest ja abist, mis on majanduskriisi tingimustes ainsaks toeks väga paljudele Eesti inimestele,» väitis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles