Rahvaliit otsib europarlamendis konservatiivseid koostööpartnereid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi saadikud hääletamas.
Euroopa Parlamendi saadikud hääletamas. Foto: AFP / Scanpix

Sel nädalavahetusel Pärnumaal toimunud Rahvaliidu maakonnajuhtide ja erakonna juhatuse ühiskonverentsil arutas erakond koostöövõimalusi europarlamendi võimalike fraktsioonidega ning otsustas, et Rahvaliit ühineb europarlamendis konservatiivset maailmavaadet esindava fraktsiooniga.

Rahvaliidu juhatuse liige, Euroopa Parlamendi valimiste esinumber Anto Liivat märkis, et valituks osutudes asub ta tööle fraktsioonis, kus saab kõige paremini seista hooliva Eesti programmi põhimõtete eest, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Rahvusliku konservatiivse erakonnana seisab Rahvaliit Eesti rahvuse, keele ja kultuuri hoidmise ning arendamise eest,» ütles Liivat.

Ta lisas, et Rahvaliit peab oluliseks seista sotsiaalselt ja regionaalselt tasakaalustatud arengu ning võrdsete võimalustega osalusühiskonna eest.

Liivat rõhutas, et oma ideede tulemuslikuks elluviimiseks ning seisukohtade kaitsmiseks vajab erakond sarnaste vaadetega tõsiseltvõetavat koostööpartnerit.

Rahvaliidu maailmavaatega kattub europarlamendis esindatud erakondadest Euroopa Rahvapartei (EPP).

Rahvaliit jätkab ka läbirääkimisi Briti konservatiividega täiesti uue konservatiivset maailmavaadet esindava fraktsiooni loomiseks.

«Tegemist on konservatiivset maailmavaadet austava eurorealistliku ühendusega,» täpsustas Liivat.

Liivat märkis, et enne Euroopa Parlamendi valimisi keegi kindlaid ühinemisotsuseid ei tee, sest täpsed koostöövormid lepitakse kokku pärast valimistulemuste selgumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles