Idee: riigikogulane ei tohi saada kuluhüvitiste abil autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon: Eero Barndõk

Kodanik Ülo Reim soovitab Rahvakogus keelata riigikogu liikmetele kuluhüvitise eest isiklikuks otstarbeks asjad ostmine. Mida arvad sellest mõttest sina?

Kuluhüvitise eest isikliku sõiduki liisimine ja hiljem välja ostmine on riigieelarve raha ebaseaduslik kasutamine. Kui iga ettevõtja, kes peab oma tegevusega üleval ka riigikogu saadikuid, peab tõestama ametisõiduki kasutamisel tegelikku sõidu eesmärki ja seda mitte tehes peab tasuma erisoodustusmaksu, siis riigikogulane võib teha riigi rahaga, mida soovib.

Ettepanek: riigikogu liikme kulud tuleb allutada sama rangetele seadustele, nagu seda on kehtestatud ettevõtjatele.

Postimehe arvamusportaal avaldab Rahvakogu arutelu laiendamiseks Eesti Koostöö Kogu loal iga selle rahvaalgatuse teemarühma populaarseima ettepaneku. Reedel kella 14.30 seisuga oli ideel Rahvakogu keskkonnas 188 pooldajat ja 1 vastast. Oma eelistuse väljendamiseks peavad inimesed seal end ID-kaardi või mobiil-ID abil tuvastama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles