Idee: minu hääl jõudku minu valitud kandidaadile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Toomas Raudam.
Kirjanik Toomas Raudam. Foto: Peeter Langovits

Kirjanik Toomas Raudam tegi Rahvakogus ettepaneku, et kui anda hääl konkreetsele kandidaadile, siis ei kandu see enam kellelegi teisele edasi. Mida arvad sellest mõttest sina? Järgnevalt toome ära Raudami põhjenduse.

Selleks peab tegema nii, et häälte ümberjagamine on keelatud. Peibutuspardid peavad kaduma. Eesti rahvas on aus rahvas ega salli valetamist. Kui poliitika algab valest (= kombinatoorikast), siis on ka kogu ülejäänud protsess valelik, millel võivad olla traagilised tagajärjed, Pooldan otsevalimisi.

Postimehe arvamusportaal avaldab Rahvakogu arutelu laiendamiseks Eesti Koostöö Kogu loal iga selle rahvaalgatuse teemarühma populaarseima ettepaneku. Kolmapäeval kella 23 seisuga oli ideel Rahvakogu keskkonnas 279 pooldajat ja 8 vastast. Oma eelistuse väljendamiseks peavad inimesed seal end ID-kaardi või mobiil-ID abil tuvastama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles