ERR: väiksemad erakonnad ja ühendused plaanivad valimisteks jõud ühendada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti erakonnad ja ühendused valmistuvad kohalikeks valimisteks ning Rohelised, Vaba Isamaaline kodanik (VIK) ja Demokraatide ühendus peavad läbirääkimisi, et minna sügisestele valimistele ühiselt.

Vaba Isamaaline Kodanik otsustab konkreetselt kevadel, millise ühenduste ja parteidega koostööd tegema hakatakse, praegu peetakse konsultatsioone, Vaba Isamaalise Kodaniku juhatuse liige Külliki Kübarsepp sõnas, et hetkel liigutakse selles suunas, et ollakse Tallinnas ja Tartus välja minemas, ta lisas, et teised on sellised väiksemad omavalitsused, kus veel vaagitakse erinevaid mõtteid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Erakond Eestimaa Rohelised kavatseb kindlasti osaleda valimistel Tartus ja Tallinnas, Roheliste esimees Aleksander Laane rääkis, et erakond on juba rääkinud VIKi ja demokraatidega. «Oleme rääkinud veel suuremate ja väiksemate seltskondadega, ikkagi koostöö saab põhineda kindlatel väärtustel ja kokkulepetel,» lisas Laane.

Demokraatide Ühendus tahab koondada enda ümber inimesi, kes tahaksid kaasa aidata Tallinna arengule, Deniss Boroditš nimetab suuremate ühenduste kõrval ka asumiseltse ja korteriühistuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles