Sotsid: europarlamendi tööd tuleb teadvustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi hoone Strasbourgis.
Euroopa Parlamendi hoone Strasbourgis. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) leiab, et inimeste huvi europarlamendi valimiste vastu saab tõsta selle töö parema teadvustamise ning efektiivsema teavitustööga.

SDE pressiesindaja Vadim Belobrovtsevi sõnul on viimasel pooleteisel aastal erinevad avaliku arvamuse uuringud ja küsitlused näidanud sotside toetuse kasvu vene keelt kõnelevate inimeste hulgas, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Osaliselt on see tema hinnangul tänu rahvastikuminister Urve Palo tegevusele.

«Viimastel kuudel on erakonda tulnud palju vene keelt kõnelevaid inimesi, kes on huvitatud aktiivselt poliitikas osalemisest ning soovivad just tegeleda vene elanikkonna kaitsega,» rääkis ta.

«SDE tegevus on suunatud elanike heaolu kasvule ning partei ei tee selles osas inimestel nende rahvustunnuse alusel vahet,» rõhutas Belobrovtsev.

Europarlamendi valimiste aktiivsust saab tema hinnangul kasvatada eelkõige teavitustööga, kuna paljud Eesti elanikud pole tänaseni aru saanud, mis organiga õieti tegemist on ja miks selle valimistel osalemine oluline on.

«Teadmatus viib ükskõiksuseni,» nentis ta, lisades, et sellest on kahju.

SDE pressiesindaja arvates peaks ühiskonnas sagedamini viima läbi teavituskampaaniaid selle kohta, mida europarlament endast kujutab, milles seisneb sinna Eestist valitud saadikute töö, milliseid reaalseid otsuseid nad vastu võtavad ja mis mõju need otsused Euroopale ja Eestile avaldavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles