Tsahkna: Savisaar on arg peibutuspart

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisplakat
Keskerakonna valimisplakat Foto: Peeter Langovits / Postimees

Et Edgar Savisaar on eurovalimistel peibutuspart, teab igaüks, aga et ta on arg peibutuspart, ei oleks osanud oodata, tõdes Isamaa ja Res Publica Liidu peaseketär Margus Tsahkna.

«Täna teatas Savisaar, et ta ei kavatse Euroopa Parlamenti minna ja esinumber on ta sellepärast, et kinniste nimekirjade seadus ei lase kahjuks inimestel tema poolt personaalselt hääletada,» kirjutas Tsahkna oma ajaveebis.

Paraku on nali selles, et Keskerakond ja Reformierakond muutsid ise eelmistel valimistel rakendatud avatud nimekirjade süsteemi suletuks, meenutas poliitik.

«Selle taga on Keskerakonna liidri hirm saada nendel valimistel isiklikult vähem hääli kui näiteks Tunne Kelam, Marko Mihkelson või kasvõi Ivari Padar. Eelmistel valimistel, kui Toomas Hendrik Ilves tegi uskumatu tulemuse, kuna inimestel oli võimalik konkreetselt oma usaldusisiku poolt hääletada, ei julgenud Savisaar kandideerida,» kirjutas Tsahkna.

«Tundub, et Savisaar ei taha aru saada ka tema enda poolt kehtestatud suletud nimekirjade põhimõttest,» leidis Tsahkna ning selgitas, et suletud nimekirjade puhul osutub valituks see, kes on nimekirjaste number üks ja kui erakond saab rohkem mandaate, siis vastavalt need, kes talle järgnevad.

«Seega kõik kandidaadid, kes osutuvad valituks aga europarlamenti ei lähe, on trikitajad ja valijate tüssajad,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles