Europarlamenti kandideerib Eestist ka Lev Tolstoi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vene erakond Eestis esimees Stanislav Tšerepanov.
Pildil Vene erakond Eestis esimees Stanislav Tšerepanov. Foto: Mihkel Maripuu

Täna andis Vene Erakond Eestis valimiskomisjonile üle oma europarlamendi kandidaatide nimekirja, kus üheks kandidaadiks on ka Lev Tolstoi.

Vene Erakond Eestis juhi Stanislav Tšerepanovi sõnul on nende partei nimekirjas kuus kandidaati, kirjutab venekeelne Postimees.

Nimekirja esinumbriks on Tšerepanov ise. Erakonna nimekirjas kandideerivad veel Narva linnavolikogu liige Gennadi Afanasjev, Lev Tolstoi, Oksana Bugaitšuk, Sergei Aunpuu, MTÜ Vene Kultuurautonoomia juhatuse liige Aleksander Belanov. Erakond läheb valimistele välja loosungiga «Vene partei - vene saadik eurosaadik».

«Me hindame oma võimalusi parimaks kõigi nende seas, kes loodavad saada vene hääli,» ütles Tšerepanov. Erakonna juhi sõnul on nende peamine tegevus suunatud praegu vene vene kultuurautonoomia registreerimisele.

«Venelased peavad end tundma Eestis sama hästi kui põlisrahvus, seepärast me tegelema ka edaspidi vene kultuurautonoomia registreerimisega, aga kui Eestis seda teha ei õnnestu, siis me tõstatame selle küsimuse europarlamendis,» selgitas ta.

Rääkides tulevasest valimiskampaaniast, selgitas ta, et põhirõhk langeb otse valijatega suhtlemisele.

«Meie valimiste-eelne eelarvet ei saa võrrelda suuremate parteidega, kes saavad toetust riigieelarvest,» rääkis ta. Tšerepanovi sõnul saavad nad loota vaid isiklikele annetustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles