Riigikogulased laulupeo kava vaidlusse ei sekku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on 2007. aastal toimunud noorte laulu- ja tantsupeo osalised.
Pildil on 2007. aastal toimunud noorte laulu- ja tantsupeo osalised. Foto: Peeter Langovits

Kuigi parlamendi kultuurikomisjon arutas täna laulupeo repertuaari küsimust, otsustasid saadikud, et nemad sellesse vaidlusse ei sekku ja oma arvamust välja ei ütle.

«Enamus liikmeid ei pidanud võimalikuks, et me selles üldse mingi positsiooni võtame ja oma arvamuse välja ütleme,» selgitas kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg. Saadikute hinnangul on laulu- ja tantsupeo sihtasutus piisavalt pädev organisatsioon, kes Kreitzbergi sõnul «lahendab ise selle kõige paremal viisil».

Laulupeo ja selle lugude keerukuse teema võeti komisjonil kõneks pärast ajakirjanik Rein Siku pöördumist komisjoni juhi Peeter Kreitzbergi poole.

Viimasel ajal on meedias olnud palju juttu sellest, et tänavuse üldlaulupeo kava on sedavõrd keeruline, et osa koore on loobunud laulupeol osalemisest. Samuti on laulupeo korraldajatele etteheidetud, et noodid ei jõudnud õigel ajal koorideni ning õppimisaeg on jäänud lühikeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles