Avalda arvamust: kes on Eesti Obama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama võitu Ühendriikide presidendivalimistel ülistav plakat Chicagos.
Barack Obama võitu Ühendriikide presidendivalimistel ülistav plakat Chicagos. Foto: AFP / Scanpix

Juhtimiskonsultant Raimo Ülavere pakub tänases Postimehes ilmunud arvamusloos, et Eesti võiks leida endale oma Barack Obama, kes süstiks inimestesse majanduskriisiga kaduma läinud usku ja lootust.


Postimees.ee kutsub oma lugejaid pakkuma, kes võiks Eestis taolist tiitlit väärida ja seda vastutusrikast koormat kanda. Vastused palume postitada selle loo kommentaaridesse ning väga soovitatav on oma eelistuse põhjendamine.

Ülavere kirjutas, et USA verivärske president Barack Obama on esimese 11 töönädalaga «rääkinud» üles inimeste usu tulevikku.

«Mis siis on toimunud, kas USA ja maailma majanduses on juba märke paranemisest? Tegelikult mitte. Küsimus on usus, mida Obama on inimestesse erineval moel istutanud, peamiseks töövahendiks rääkimine,» kirjutab Ülavere.

«Seega, inimeste usu ja lootuse taasloomine. Miks see on oluline? Sest majanduse alus on inimeste usk millessegi. Kui piisavalt suur hulk inimesi hakkab uskuma tõusu, siis tõus ka tuleb. Ja vastupidi.»

Ülavere mainib trobikonda Eesti poliitikuid ja ärimehi ning leiab, et ükski neist ei oleks võimeline Eesti inimeste usku ja lootust «üles rääkima». Näiteks mainib ta Andrus Ansipit, Mart Laari, Edgar Savisaart ja Toomas Hendrik Ilvest.

Ülavere jõuab järeldusele, et eestlastele on pigem kombeks ületada probleeme kambakesi ja meenutab näitena laulvat revolutsiooni. Nii pakub ta lõppkokkuvõtteks, et Eesti Obama on inimene, kes osaleb «Minu Eesti» mõttetalgutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles