Ilves: Eesti peab olema valmis majandusolukorra halvenemiseks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja president Toomas Henrik Ilves.
Peaminister Andrus Ansip ja president Toomas Henrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilvese hinnangul on viimased nädalad toonud märke globaalse majanduslanguse peatumisest, kuid sellele vaatamata peab Eesti olema valmis selleks, et majandusolukord veel mõnda aega halveneb.

President Ilves kohtus eile õhtul Kadriorus peaminister Andrus Ansipiga, kellega räägiti Eesti majanduse ja riigieelarve olukorrast, samuti valitsuserakondade erinevatest seisukohtadest olukorra stabiliseerimisel, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

Riigipea toonitas vajadust jõuda kokkuleppele eelarvepuudujäägi ohjeldamiseks ja riigi kohustuste täitmiseks vajalike meetmete osas.

«Tööpuuduse suur ja jätkuv kasv eeldab võimalike bürokraatlike lisatõkete eemaldamist, et iga töötu saaks võimalikult kiiresti hakata osalema ümberõppes või leida rakendust teistes tööhõiveprogrammides,» ütles president Ilves.

Riigipea hinnangul on viimased nädalad toonud küll märke globaalse majanduslanguse peatumisest ning kriisi keskmes oleva USA majanduse mõned baasnäitajad viitavad juba kriisi madalseisu ületamisele.

«Sellele vaatamata peame olema valmis, et majanduse olukord Eestis veel mõnda aega halveneb ning koos sellega suureneb ka surve riigieelarvele,» lisas president Ilves.

«Nii tuleb meil lähtuda majanduslanguse konservatiivsematest prognoosidest ja nende põhjal kavandada muutusi tänavuses eelarves ning juba praegu hakata seadma selgeid sihte järgmise aasta riigieelarve kokkupanekuks,» sõnas ta.

Viimase kahe nädala jooksul on riigipea kohtunud ka teiste koalitsioonierakondade, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles