Reps: Lukas hävitab koolisüsteemi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Mailis Reps ütles, et haridusminister Tõnis Lukase koolireform suleb ligi pooled gümnaasiumid, piirab lapsevanemate ja laste koolivalikuid ning lõhub täna hästi töötava koolisüsteemi.

«Majanduslangus ei saa olla vabanduseks, et hariduseelarvet vähendada ning kokku hoida laste ja hariduse arvelt,» vahendas Repsi sõnu Keskerakonna pressiesindaja.

«Seaduseelnõu on läbimõtlematu ning puuduvad vastused sellega kaasnevatele sotsiaalmajanduslikele küsimustele. Maal olevate gümnaasiumite massiline sulgemine toob kaasa laste edasiõppimisvõimaluste vähenemise ning kõrgkooli uste sulgumise,» sõnas Reps.

Endine haridusminister Reps peab lubamatuks, et laste haridusvõimalused pannakse sõltuma lapsevanemate rahakotist ning lapse elukohast.

«Keskustest kaugemal elavatel lastel peavad olema samavõrdsed võimalused teadmiste omandamiseks ning annete arendamiseks,» märkis Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles