Palo läheb Ingrid Tähismaa juurde meediaga suhtlemist õppima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuminister Urve Palo mullusel Euroopa päeval, mis toimus Rakveres.
Rahvastikuminister Urve Palo mullusel Euroopa päeval, mis toimus Rakveres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rahvastikuministri Urve Palo büroo tellib kahepäevase meediakoolituse ministri sõbrannale Ingrid Tähismaale kuuluvalt firmalt Meediakool. Koolitusel osaleb ka rahvastikuminister.

«Rahvastikuministri büroo osaleb tõepoolest avaliku esinemise ja meediasuhtluse koolitusel ja koolituspaketi pani kokku meediakoolitustega tegelev OÜ Meediakool,» teatas rahvastikuministri pressiesindaja Olga Šlõk Postimees.ee'le.

Pressiesindaja kinnitusel on lektoriteks on oma ala professionaalid, nende hulgas ka Meediakooli juhataja Ingrid Tähismaa. Teiste koolitajate nimesid ei soostunud ministri büroo avalikustama. Ka Tähismaa jättis vastamata küsimusele, kes on teised koolitajad.

Kahepäevasel koolitusel osaleb 12 töötajat ning selle maksumus on 2300 krooni osaleja kohta. Šlõki kinnitusel võttis büroo pakkumisi ka teistelt koolitajatelt, kuid antud pakkumine osutus hinna ja sisu poolest parimaks.

«Antud koolituse puhul on tegemist ainukese selleks aastaks planeeritud meeskonnakoolitusega,» kinnitas pressiesindaja.

Koolitus toimub 24.-25. aprillil. Kas kahepäevane koolituse puhul vajavad osalejad ka majutust, ei soovinud Palo büroo esindaja täna öelda, kuna toimumise koht pole veel teada.

«Rahvastikuministri büroo puhul on lähteülesandeks õpetada avalikkusega suhtlema kõik büroos töötavad spetsialistid, suurendada nende enesekindlust suhtluses meediaga,» tutvustas Ingrid Tähismaa Postimees.ee'le kavandatavat koolitust.

Tähismaa sõnul on meediakoolitus nagu rätseparõivas, mida peab tegema iga kliendi unikaalsetest vajadustest lähtuvalt, kuna igaühe kogemus ja kokkupuuted meediaga on erinevad.

Koolitaja kinnitusel on rahvastikuministri büroo tellitud avaliku esinemise koolitus üks paljudest, mida ta on Meediakool juhatajana aasta jooksul teinud. «Meediakoolilt on võtnud hinnapakkumise teiste hulgas ka sotsiaalministeerium,» tõi ta näite.

Palo büroo tellitud koolituses on kavas praktiline telekoolitus, kus osalejad peavad vastama küsimustele telekaamera ees.

«Ametnikud, kelle igapäevatöö hulka kuulub ka avalikkusega suhtlemine, peaksid oskama koostada korrektset pressiteadet, neil peaksid olema oskused edastada oma sõnumit ja tegevusala sisu meediale. Koolitus hõlmab mitut praktilist ülesannet ja analüüsi,» tutvustas Tähismaa tulevast koolitust.

Koolitaja kinnitusel ei ole tegu avatud koolitusega ning seal osalevad vaid büroo töötajad.

Meediakooli kodulehel on seniste koolitustena välja toodud telesaate «Eesti otsib superstaari» finalistide koolitamine ja UniCredit Leasing Eesti filiaalis toimunud koolitus, mõlemad toimusid eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles