Rohelised avalikustasid eurovalimiste platvormi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste kodulehe fragment.
Roheliste kodulehe fragment. Foto: www.erakond.ee

Erakond Eestimaa Rohelised avalikustas oma valimisplatvormi Euroopa Parlamendi valimisteks.

Eestimaa Roheliste platvorm keskendub lahenduste pakkumisele, mis võimaldaks Euroopal majandada nii, et inimene ja ka keskkond kaitstud saaks, vahendas erakonna pressiesindaja.

Erakond Eestimaa Rohelised valimisplatvorm keskendub rohelise majanduse põhimõtete ja praktiliste lahenduste sõnastamisele. Lisaks majandusteemadele on Roheliste kampaania keskmes ohutu toidu ja elujõulise maaelu ning Euroopa Liidu avatuse teemad.

Roheliste mahukas valimisplatvorm sisaldab endas ka Euroopa Roheliste ühisplatvormi «Uus roheline algatus Euroopale».

«Sünergia erinevate Euroopa riikide Roheliste erakondade vahel on märkimisväärne. Koos oleme sõnastanud põhjaliku nägemuse uuest Euroopast, mis ei ela looduse ega inimeste arvelt võlgu,» lausus Roheliste esinumber eurovalimistel Marek Strandberg.

«Meie kampaania keskendub Euroopa mastaabis lahenduste pakkumisele. On aeg mõista, et Euroopa Liit oma 500 miljoni kodanikuga ongi täna maailma majandusliku nõudluse tekitaja. Euroopa rahvaste tahtest sõltubki see, kas meie tulevik on roheline või räpane,» lisas Strandberg.

Strandbergi sõnul on uue majanduse aluseks just looduse võimalusega arvestavate
lahenduste loomine ning kasutamine. Uus roheline majandus tekitaks juba lähiajal
Euroopasse vähemalt 5 miljonit uut töökohta.

«Aeg on kaevandustest välja tulla päikese kätte ja järgneva paari põlvkonnaga anda majandusele sootuks uus sisu,» kommenteeris Strandberg Euroopa Roheliste ühisplatvormi.

Praegused majandusraskused on Roheliste arvates loonud ideaalse pinnase uue
majandusmudeli väljatöötamiseks, mis tagaks ka pikas perspektiivis jätkusuutliku ja toimiva Euroopa Liidu.

Majanduse elavdamiseks on hetkel oluline keskenduda uute roheliste töökohtade loomisele. Järgmisi kriise aitavad vältida sellised valikud igas eluvaldkonnas, mille eesmärgiks on tuntav ressursisääst ja väikene saastekoormus.

Erakond Eestimaa Rohelised osaleb valimistel eesmärgiga saada oma esindaja Euroopa Parlamenti ning tugevdada sellega sealset Roheliste fraktsiooni.

Hetkel ei ole europarlamendi 43-liikmelises fraktsioonis ühtegi Rohelist uutest liikmesriikidest ning Euroopa Rohelised ootavad selle piirkonna spetsiifikat tundvaid uusi saadikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles