Ivo Rull: Michali seitse kuud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull
Ivo Rull Foto: Egert Kamenik / Postimees

Kristen Michalil juba mitme kuu eest tagasi astuda soovitanud suhtekorraldaja Ivo Rull kirjutab Postimehe arvamusportaalis, et juhtum läheb PR-õpikusse ebaõnnestumise näitena.

Kui Michal astunuks tagasi kuu aja vältel pärast tänavu kevadel Silvergate´i puhkemist, võinuks seda sammu lugeda riigimehelikuks.

Kui Michal astunuks tagasi kahe kuu möödumisel skandaali algusest, võinuks seda käiku lugeda sooviks mitte mõjutada teda otseselt puudutavat kriminaaluurimist.

Kui Michal astunuks tagasi kolm või neli kuud hiljem, saanuks teda pidada poliitikuks, kes teeb oma otsused kaalutletult.

Kui Michal astunuks tagasi viis kuud hiljem, oleks ta pärast toona prokuratuuri poolt kriminaaluurimisel lõpetamist lahkunud n-ö õige mehena.

Kui Michal astunuks tagasi poole aasta möödumisel skandaali algusest, võinuks seda tõlgendada avaliku arvamuse kuulamise ja arvestamisena.

Michal astus tagasi skandaali seitsmenda kuu keskel. Pärast presidendi peaministrile korduvalt tehtud vastavasisulisi ettepanekuid, pressivaenlaseks kuulutamist ning tema usalduslikkuse vabalangust näitava uuringu lekkimist.

Kasutades üht Michali lemmikväljendit, on tema juhtum läinud päeva lõpuks PR-õpikusse ebaõnnestumise näitena.

Postimehe arvamusportaal küsib täna poliitikavaatlejate kommentaare justiitsminister Kristen Michali eilsele otsusele tagasi astuda ning sellest lähtunud vangerduste jadale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles