Anvelt: tupikseisust väljumiseks tuleb avada maksudebatt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Mihkel Maripuu

Eestist minnakse ära mitte ainult parema palga, vaid ka siin peredele kättesaamatuks jäävate avalike teenuste pärast ning riigis tuleks avada maksudebatt, ütles sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsiooni liige Andres Anvelt.

ETV saates «Foorum» arutleti, mida teha, et patiseis riigikogus laheneks, Andres Anvelt ütles, et kompromissid ei puuduta mitte eelarvet, sest see liigub oma rada, vaid neid tuleb otsida laiemalt kogu ühiskonnast.

«Me peame avama maksudebati. /.../ Oleme jõudnud tupikseisu, miks noor inimene läheb perega Soome elama - see ei ole palk, ta otsib ka kvaliteetset avalikku teenust, ükskõik, kas see on lastead või kool, siis saab normaalselt tööd teha, ütlete küll, et tulumaksu langetamine toob nii palju raha juurde, aga rõhutan, et need avalikud teenused, mis jäävad inimestele kättesaamatuks, viivad tegelikult palju rohkem raha nende taskust minema,» lausus ta.

Anvelt lisas, et eriti puudutab see neid, kes ei ole suutelised ise ettevõtlusega tegelema või mõnel muul moel oma taset tõstma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles