ATVga võib maastikul sõita vaid maaomaniku loal

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaomaniku loata ATVga väljaspool teid sõita ei tohi.
Maaomaniku loata ATVga väljaspool teid sõita ei tohi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Siseminister Jüri Pihli kinnitusel võib ATVga maastikul sõita vaid juhul, kui selleks on maaomaniku luba. Kodu lähedal rallivate ATV-juhtide korrale kutsumiseks soovitab ta pöörduda politsei poole.

Kas mootorsõidukitega regulaarne sõitmine keset küla asuval jätkuvalt riigi omandis oleval maal, väljaspool selleks ettenähtud teid on seaduslik, soovis Roheliste Erakonna liige Aleksei Lotman teada siseminister Jüri Pihlilt.

Siseministri kinnitusel ei ole selline tegevus kindlasti seaduslik, kui selleks puudub maaomaniku luba.

Vastavalt liiklusseadusele ei või mootorsõidukid, välja arvatud eritalituse sõidukid, peatuda ega parkida väljaspool teed kohtades, mis ei ole ette nähtud mootorsõidukite liikluseks. Nendes kohtades võib liigelda ainult maaomaniku loal.

Ka tundis Lotman huvi, kas ja kuidas on ATVga sõitmine vanades karjäärides. «Antud küsimusele ei ole ühest vastust ja siin tuleb lähtuda igast konkreetsest juhtumist eraldi,» selgitas Pihl oma vastuses.

Ta lisas, et üldpõhimõtete kohaselt võib liiklemine nimetatud kohtades toimuda maaomaniku loal. «Vastavalt liiklusseaduse § 70 on kohalikul omavalitsusel õigus maastikusõidukite liiklemisele kehtestada täiendavaid nõudeid oma valla või linna territooriumil,» selgitas ta.

Kutsuge politsei

Kui inimesi häirivad kodu lähedal ringi sõitvad ATVd, siis soovitas minister pöörduda politsei poole, kuna tegu võib olla liiklusseaduse rikkumisega. «Lisaks sellele võib esineda ka avaliku korra rikkumise tunnused, kui isiku rahu on häiritud,» põhjendas ta oma soovitust. Ministri sõnul tuvastab politsei asjaolud ning rakendab meetmeid vastavalt tuvastatule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles