Ossinovski: poliitikute ja rahva võõrandumine on demokraatiale ohtlik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraat ja Harta 12 alla kirjutanud Jevgeni Ossinovski ütles, et võõrandumine, mis on praegu toimumas poliitikute ja rahva vahel, on Eesti demokraatiale ohtlik.

«Skandaal, ükskõik millises erakonnas, kahjustab terve Eesti poliitilise süsteemi usaldusväärsust ja kõik erakonnad on selle pärast kannatanud, Eestis on praegusel hetkel taasiseseisvumise järel kõige suurem protsent neid inimesi, kes ei toeta ühtegi erakonda, selles mõttes on see kõikide erakondade kriis,» rääkis Ossinovski ETV saates «Foorum».

Tema sõnul on kõikide harta allakirjutajate selge seisukoht see, et teemasid, mis puudutavad erakondade rahastamisi ja valimissüsteemi avamist, ei tohi käest lasta.

«Selles küsimuses, mis puudutab demokraatiat, ei tohiks koalitsioon sõita opositsioonist üle ja opositsioon ei tohiks niisama hurjutada enneaegselt koalitsiooni,» lausus ta.

«Kuna parlamendis esindatud neli erakonda omavad väga suurt organisatsiooni üleriigiliselt, nad on ennast kinnistanud, nad saavad riigieelarvest raha, siis põhimõtteliselt uutel tulijatel on peaaegu võimatu seda protsessi mõjutada ja sinna mängu kaasa tulla,» lisas ta, tõdedes, et poliitilist süsteemi tuleks raputada ja lasta sinna sisse uut verd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles