Fjuk: erakonna sees muutuste läbiviimine on võimatu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignar Fjuk.
Ignar Fjuk. Foto: Peeter Langovits

Arhitekt ja ekspoliitik Ignar Fjuk leidis, et Eestis on erakondade sees lihtliikmel igasuguste muutuste läbiviimine võimatu, kuna parteid pole enam demokraatlikud struktuurid.

«Eesti erakonnad muutunud nagu holdingfirmadeks, kus «keelan, käsen, poon ja lasen»-stiil ei kehti mitte enam ainult oma inimeste ja institutsioonide-struktuuride kohta, vaid ka riigi institutsioonide suhtes,» nentis Fjuk ETV saates «Vabariigi kodanikud».

«Demokraatlikke muutusi saab viljeleda vaid demokraatlikes struktuurides, tänapäeva erakonnad, kaasa arvatud nende juhtorganite valimine, need ei ole demokraatlikud,» toonitas Fjuk.

«Kas ei peaks nõudma kodanikujulgust ka partei sees, kas ka parteilased ei peaks julgema oma partei sees olla julged, korraldada seal parteikongressidel samasuguseid meeleavaldusi, nagu on meil tänavail?» küsis TÜ professor Margit Sutrop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles