Jürgen Ligi: VEBi kohtuotsus on hea uudis Eesti maksumaksjale

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits.

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on tänane riigikohtu lahend VEB Fondi asjas hea uudis maksumaksjale ning õiglane otsus.

«Juriidilised riskid olid arvestatavad, kuid me ei pidanud maksumaksjaid vastutavateks teise riigi otsuse eest varad külmutada ega olnud nõus avama vaidlust Eesti riigi õigusjärglusest Nõukogude Liidu suhtes,» ütles Ligi ERRi uudisteportaalile.

Ligi märkis, et ka nõudeid omanud ettevõtted olid reeglina erastatud teadmisega, et need nõuded on Venemaa Välismajanduspanga (VEBi), mitte Eesti riigi vastu.

Juba kaheksa aastat skandaalsest VEB fondist sadu miljoneid kroone kohtu kaudu välja nõutada üritanud sertifikaadiomanikud jäid täna pika ninaga, sest riigikohus luges neid pahandanud kevadise parlamendi otsuse seaduspäraseks.

Ligi juhitav rahandusministeerium esindas antud kohtuasjas Eesti riiki, esitades omapoolse seisukoha, millega riigikohus ka lõppkokkuvõttes üldjoontes nõustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles