Toomla: Kallase ja Korobeiniku avaldustele tuleb ilmselt lisa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna koosolek Kadrioru alguses Köleri 2 asuvas kohvikus.
Reformierakonna koosolek Kadrioru alguses Köleri 2 asuvas kohvikus. Foto: Andres Haabu

Politoloog Rein Toomla hinnangul võivad reformierakondlaste kriitilised avaldused erakonna pihta olla ajendatud ka asjaolust, et peaminister Andrus Ansip on lubanud enam erakonna esimeheks mitte kandideerida.

Toomla rääkis, et Kaja Kallase ja Andrei Korobeiniku hiljutine kriitika partei suhtes neile suuremaid probleeme kaasa ei too, esiteks on tegemist riigikogu liikmetega, kelle vastu on kõvasti keerulisem minna, kui Silver Meikari vastu, Toomla sõnul pole välistatud ka mõnede erakonna liikmete koondumine Kallase ja Korobeiniku taha, vahendas ERR Uudised.

«Kui me vaatame asju natuke pikemas perspektiivis, siis võtame sõna sõnalt Andrus Ansipi veebruaris öeldut, et tema ei moodusta enam järgmist valitsust ning kui Reformierakonnal tekib võimalus uuesti valitsuse moodustamiseks, siis tuleb leida uus liider, ja miks üheks selleks liidriks ei võiks saada Kallas, Korobeinik, Pentus-Rosimannus, Paet või Jürgen Ligi, praegused väljaütlemisi võib tõesti tõlgendada kui esimesi samme võimaliku liidripositsiooni hõivamise nimel,» märkis Toomla.

Nii võib Toomla hinnangul tõlgendada ka Jürgen Ligi viimase aja natuke raevukat käitumist. «Kui see aeg ei tule mitte varem, siis kahe aasta pärast on see igal juhul käes, loomulikult tuleb hakata selleks nüüd juba valmistuma ja pooldajaid koguma, seda silmas pidades võib pigem oletada, et nii mõnigi teine Reformierakonna tippu kuuluv poliitik tuleb välja mõningate kriitiliste ideedega,» ütles Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles